Sunday, June 2, 2013

Reli "Zastava - auto 76."

Od 39 posada koliko se našlo na startu ovog relija u Kragujevcu samo tri posade su bile u automobilima strane proizvodnje dok je ostalih 36 sedelo za volanima zastavinih vozila što sasvim slučajno poklapalo sa nazivom relija.
Organizator relija bio je AMD Zastava iz Kragujevca koji je imao dosta problema sa popunjavanjem klasa kako bi se sve klase bodovale. U klasi do 1300ccm samo 5 takmičara koji su prebačeni da voze u klasi preko 1300ccm da bi se mogli bodovati.
Već posle starta relija, od tih 5 takmičara klase do 1300ccm, Zonta i Poberaj su morali da završe reli zbog problema sa automobilima dok je Pušnik na brzincu koji je vožen na Goču završio pored staze. Jedino je Komnenović odbranio čast ove klase pobedivši u istoj i osvojivši 2. mesto u generalnom plasmanu. Drugi u klasi bila je posada Peračković-Šegon u zastavi 1010 1300ccm kao i Posada Komnenović-Ljubisavljević.
U klasi do 11500ccm grupe 2 Arsić je ponovo bio najbolji u zastavi 101 mada i nije imao neku jaču konkurenciju sem Asanovića u fiatu 128 koji je jedino na Goču bio brži od Arsića pa je poredak na kraju relija u ovoj klasi bio Arsić, Asanović i Milovanović.
Posada Vidic-Novak slavila je u klasi do 1150ccm grupe 1 ispred  Kadića, Petrovića i Vesnića, svi u vozilima zastava 101.
Milavec jedan od favorita ove klase nije uspeo da završi reli zbog serije kvarova na svom automobilu.
U nacionalnoj klasi do 785ccm pobedu je odnela posada  Simončić-Tancik ispred klupskih kolega iz kluba "Šolt" posade Črnivec-Zor. Treće mesto zauzela je posada "Akademca" Tomić-Janošević.
U generalnom plasmanu Andrej Vidić je bio najbolji, drugi je bio Komnenović, zatim su sledili Asanović, Kadić, Simončić i ostali.

zastava 101 1300 Draga Zonte

No comments: