Monday, February 17, 2014

"Letnja Liga 2" 1979.

U organizaciji kluba "Akademac" iz Beograda pod pokroviteljstvom " Naftagasa" i "Tigra" 17. juna vožena je druga trka letnje lige na baogradskom Ušću.
Bilo je dosta zanimljivih borbi u klasama kako za vodeće tako i za ostale pozicije.

U najslabijoj klasi fića juniora ovoga puta je bila nešto mirnija trka, poveo je Tihomir Aćimić i to vodjstvo održavao do samog kraja trke bez obzira što mu je Jovanović bio za petama ali nije mogao ozbiljnije da ga ugrozi.  U borbi za treće mesto pažnju publike su držali Otenhajmer i Marković gde je Otenhajmer bio uspešniji i završio na najnižem mestu pobedničkog podijuma ispred pomenutog Markovića, Krištofa, Ristića, Milisavljevića i ostalih.
Tihomir Aćimić

Ljubiša Milenković slavio je u klasi seniora, celu trku je pritiskao vodećeg Predraga Aćimića da bi ga na kraju i naterao na grešku i stigao do pobede.
Drugi je bio Aleksandar Šikloši ispred, Miljkovića, Prokića i Rikića.
Ljubiša Milenković
U klasi do 1150ccm posle trke je došlo do prigovora na ispravnost prvih 8 vozača, sve je počelo od četvrtoplasiranog Miloja Veselinovića koji je uložio prigovor na ispravnost zastave trećeplasiranog Branka Zormana da bi Branko odmah ulozio prigovor na ostalih 7 takmičara koji su bili iza i ispred njega. Posle svih "otvaranja" ustanovljeno je da su sve zastave "čiste" tako da nije bilo nikakvih sankcija za vozače.  Pobedu je odneo Milovan Aćimić ispred Tihomira Filipovića, Zormana i Veselinovića, Lončara, Djordjevića i ostalih.

 U klasi do 1150ccm grupa 2 poredak na startu bio je Šverko, Kuvalja, Milavec, Atanacković.
Šverko je poveo trku ali vodjstvo nije dugo trajalo obzirom da je na njegovom abartu stradao klip. Ni drugi vozači nisu imali mnogo sreće, Kuvalji je stradao menjač na fiatu 128 sc, Atanackovićevom nsu-u je pukao prednji kočioni disk, Šusterov ritmo je takodje imao mehaničkih problema. Trka je spala na Milaveca i Urbančića koji su vodili borbu do kraja ali je Milavec bio uspešniji, obojica u fiatima 128. Treći je bio Bukvić takodje u istom autu pa za njim Tomanović u nsu tt i Dragoj u abartu.

Šverko i Urbančić

Dragoj, Urbančić, Herceg i Kuvalja
 klasa do 2000ccm zbog malog broja takmičara opet nije vožena kao ni na prethodnoj trci letnje lige.
U pauzi izmedju trke i treninga ušćem je prodefilovalo i nekoliko formula super fau, staza ušće nije adekvatna za trke ovih bolida pa se tako klasa formula i ne vozi ovo je bilo revijalnog karaktera i malo reklamiranja.


No comments: