Tuesday, May 5, 2015

"Letnja liga 3" 1972.

Posle dve održane trke Letnje Lige na beogradskom Ušću usledila je i poslednja.
Ovog puta nije bilo prigovora i "otvaranja" u nacionalnoj klasi u kojoj je ubedljivo trijumfovao Miki Živanović ispred Frankovića, Novaka i Komnenovića kome je ovo bila prva završena trka na Ušću. Živanović je danima detaljno radio na pripremi svog fiće i to mu se isplatilo.

Pred start klase do 850ccm na Ušće se sručila provala oblaka tako da je staza bila kao klizalište pa su zabeležana i brojna izletanja. Vladimir Kadi i Dragan Dragoj nisu imali sreće po kišnim uslovima pa su trku završili pored staze sa vidnim oštećenjima na svojim automobilima.
Janušić nije sebi dozvolio grešku kao na prethodnoj trci pa je ubedljivo trijumfovao ispred prošlonedeljnog pobednika Mujića. Treći je bio Rubežić ispred Stanišića, Milovanovića i Merlića.
Abarti klase 1000 bili su opet u problemu, samo četiri auta od kojih dva stižu do cilja.
Trku je poveo Janković ali i on i Perović ubrzo odustaju zbog kvara na motorima a Šverko i Holjevac nastavljaju borbu iz koje Šverko izlazi kao pobednik. Na trećem mestu bio je Vinko Šogorić u nsu tts.

Miodrag Perović
 Damir Vizner i Sead Alihodžić držali su publiku na nogama u klasi do 1300ccm.
Vizner je bio najbži na treningu i poveo je trku, posle dva kruga Alihodžić preuzima vodjstvo a Vizner ne odustaje od borbe i nastavljaju vožnju "na braniku" do šestog kruga kad Vizner vidi svoju šansu i kreće u napad na Alihodžića u čemu na kratko i uspeva. Posle kontakta i guranja od strane Alihodžića, Vizner završava na ivičnjaku koji je bio koban po poluosovinu njegovog fiata tako da je trku završio pre kraja.
Pobedu je odneo Sead Alihodžić ispred Kulundžića, Višnjića, Vidmajera, Savića i Ćetkovića.

Vizner, Lang i Višnjić
Marjan Kulundžić
 Klasa do 1600ccm vozila je zajedno sa klasom do 1300 i u njoj je po treću put pobedio Lang ispred Damjanovića, Biruša i Pušnika. Lang je na ovoj trci dobio i pehar za najboljeg vozača "Letnje Lige".
U najačoj klasi opet Goran Štrok dolazi do pobede, drugi je bio Regvart a treći Nosse.

Goran Štrok

1 comment:

Anonymous said...

Hvala na ovom tekstu...Luka Kulundzic ;)