Thursday, May 21, 2015

Žumberak-Gorjanci 1981.

U organizaciji AMD Amater iz Jastrebarskog vožena je prva trka brdsko brzinskog šampionata Jugoslavije za 1981. godinu.
Od 97 prijavljenih na startu trke se pojavilo 52. vozača a najbolji je bio Tihomir Filipović koji je i postavio rekord staze. Filipović se pojavio u novom automobilu marke vw polo klase 1150 grupa 2 kog je doterao neposredno pre trke. Iako su na treningu Milovanović i Pirjavec bili brži od njega Filipović nije imao premca u trci pa je trijumfovao sa preko 5 sekundi razlike ispred Milovanovića i trećeplasiranog Šustera.

U klasi do 1150ccm grupa 1 pojavilo se 10 "kečeva" a Milun Vesnić je bio najbrži ispred domaćih takmičara Jereba, Zormana i Vidica.
Obzirom da je Vesnić pobedio sa 9 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog, Jereb je uložio prigovor na ispravnost Vesnićevog vozila ali obzirom da je vreme za prigovore isteklo isti nije uzet u razmatranje tako da je poredak ostao ne promenjen.
Najviše takmičara bilo je u klasi fića seniora, njih 25 borilo se za plasman. Na treningu je najbolji bio Pavlin ali je na trci trijumfovao Ljubiša Milenković ispred Radalja i Kapisode. Pavlin nije imao sreće jer je morao da odustane u prvom delu staze.
U najslabijoj klasi fića juniora pojavilo se samo četiri takmičara tako da klasa nije bila bodovana a poredak je bio Petar Milenković, Bursać, Mladenović i Hadžić.

Tihomir Filipović

1 comment:

Aktivista Neumorni said...

LEP TI BLOG o jednoj lepoj temo pomalo zaboravljenoj