Saturday, March 22, 2014

"Letnja liga 3" 1971.

Nedelju dana posle druge trke na Ušću usledila je i treća. Po oblačnom vremenu koje je najavljivalo kišu prvi su startovali vozači nacionalne klase. Najuzbudljivija je bila borba za prvo mesto izmedju Živanovića i Holjevca koji su u zadnjem krugu na 50ak metara od cilja izleteli van staze ali se ubrzo i vratili na istu. Holjevac je za dužinu auta pobedio ispred Živanovića. Treći je bio Dejan Zdravković. Trku je obeležilo i spektakularno prevrtanje Čizmića kao i otpadanje točka na Luvakovom fići ali sve se završilo bez posledica po vozače.

U klasi do 850ccm pobednik prošle trke, Vladimir Kadi, startovao je sa začelja zbog problema sa autom na treningu ali je odličnom vožnjom stigao do trećeg mesta. Jankoviću je prokuvao motor a Nikolić je izleteo sa staze zbog otpadanja točka. Pobedu je odneo Štimac ispred Janušića i Kadia.

U klasi do 1300ccm opet se vodila borba izmedju Kulundžića i Palikovića koji je poveo trku jer je Kulundžić zakasnio na startu ali je Kulundžić opet bio uspešniji. Iskoristio je grešku Palikovića i stigao do druge uzastopne pobede. Treći je bio Damir Vizner takodje u gordiniju kao i Paliković.
Marjan Kulundžić nsu tt abt
 Najbolji u klasi do 1000ccm bio je Branislav Bošković sa nsu-om tt koji je priželjkivao kišu kao i Paliković zbog novih kišnih guma koje su pripremili za ovu trku. Obzirom da kiša nije pala i da je Šverko morao da odustane zbog pucanja pneumatika, posle kontakta sa ivičnjakom, Bošković je mogao rutinski da privede trku kraju i stigne do pobede. Drugi u ovoj klasi bio je Dubravko Smiljanić ispred Antuna Vidmajera, obojica u vozilma nsu tts kao i pobednik trke.

Branislav Bošković nsu tts
 U klasi do 1600ccm ovoga puta je bilo dovoljno automobila da bi se klasa bodovala. Pobedu je ponovo odneo Lang u bmw-u ispred večitog drugog Damjanovića sa 25 konja slabijim escortom. Zatim su sledili Novaković, Vidljinović i Mutevelić.
U najačoj klasi došlo je do incidenta izmedju Nosea i Širenberga čiji su automobili završili pored staze. Nose je po izlasku iz slupanog automobila i fizički krenuo u obračun sa Širenbergom zbog čega je od disciplinske komisije dobio i zabranu nastupanja na takmičenjima šest meseci.
Alihodzić je imao problema sa kvačilom na svojoj alfi tako da je drugo mesto prepustio Regvartu dok je pobedu opet odneo neprikosnoveni Goran Štrok kome je ovo bila 4. pobeda u sezoni.

Regvart i Štrok


No comments: