Sunday, April 13, 2014

Slavonska Požega 81.

Na stazi Glavica održana je prva trka šampionata na kružnim stazama za 1981. godinu.
Trka je organizovana zajedničkim snagama klubova "Slavko Rončević" iz Slavonske Požege, "Dinamo" iz Zagreba i "Beograd" iz Beograda.
Trka je na žalost ostala upamćena po jednom tragičnom dogadjaju, pogibiji 26-godišnjeg automobiliste Hrvoja Arčića iz Matulja.
 Hrvoje je nastupao u klasi formula i bio je jedan od najmladjih vozača te klase, u trećem krugu trke nije uspeo da obuzda svoj bolid marke Lola i izleteo je sa staze, od zadobijenih povreda preminuo je kasnije u bolnici.
U istoj trci Djani Šverko je iz kruga u krug obarao rekord staze da bi se na kraju zaustavio na prosečnih 200km/h što je bio izuzetan rekord obzirom na uslove kojima je staza raspolagala.
Iza Šverka trku su završila braća Finžgar ispred Jerančića, Vlaha i Katića.

U klasi automobila do 1150ccm grupa 2 najbolji je bio Filipović u vw polu ispred Kuvalje, Urbančića, Šustera, Rankovića, Delmora i drugih. Regvartova fiesta nije izdržala trku iako je imao drugo startno vreme.
Filipović, Regvart, Rudelić i Šuster
 Četiri vozača klase do 1150ccm grupa 1 imali su primedbu na nesportsku vožnju Aleksandra Šiklošija iz kragujevačke "Zastave". Zanimljivo je da sudije nisu nista od toga primetile.
 Miodrag Djelmaš je izleteo na jednoj od krivina i njegov "kec" je potpuno izgoreo jer vatrogasna ekipa nije pravovremeno reagovala.
Poredak u klasi na kraju trke bio je Dobrohotov, Mrkša, Vesnić, Veselinović, Ivanović, Slavković, Zorman, Katunarić i dr.

U najslabijoj klasi do 785ccm junior najbolji je bio Boško Marković ispred Cvetića, Milenkovića, Mladenovića, Bursaća i ostalih.
U klasi seniora  jedanaestoplasirani Piale uložio je prigovor na sve takmičare ispred sebe ali je prigovor odbijen zbog nejasne formulacije istog. Pobednik ove klase bio je Miljković ispred Kimpanova, Šiklošija, Bertuša, Lj.MIlenkovića i dr.

No comments: