Saturday, December 19, 2015

Oslobodjenje Kragujevca 77.

Preko deset hiljada gledalaca okupilo se u krugu fabrike "Crvena Zastava" da isprati treću trku šampionata Jugoslavije na kružnim stazama.

Milovan Aćimić nije dozvoljio iznenadjenje u klasi fića pobedivši ubedljivo ispred Leničeka i Hlače.


Milovan Aćimić
U klasi do 1105ccm na treningu se pojavilo 27 takmičara od kojih se 20 pojavilo u trci. Predragu Dobrohotovu nije dozvoljen start na trci zbog incidenta na treningu u kome je izleteo i oštetio automobil Milivoje Božić a Dobrohotova proglasili krivcem za to izletanje. Sporan detalj je bio i start Radoslava Djordjevića koji nje dozvolio "otvaranje motora" na prethodnoj trci a disciplinska komisija je pred sam start trke u Kragujevcu dobila izveštaj o tome pa nije mogla pravovremeno da reaguje tako da je ostavila otvoreno pitanje pomenutog Djordjevića koji je ipak startovao na ovoj trci.
Trku je poveo Hitri ali ga je Jožef Šikloši pretekao već u drugom krugu a ubrzo i Djordjević i Lučić. Pavle Komennović se probijao sa osme pozicije i uspeo da stigne do treće.
Pobedu u ovoj klasi odneo je Šikloši ispred Djordjevića, Komnenovića, Lučića i Hitrog.


Šikloši i Djordjević
Djani Šverko je poveo trku u klasi do 1000ccm ispred Milovanovića koji ga je u jednom momentu pretekao zbog problema sa kočnicama na Šverkovom abartu medjutim Milovanovićavo vodjstvo nije dugo trajalo jer se Šverko ubrzo vratio na lidersku poziciju koju je zadržao do kraja. Treći je bio Vidmajer ispred Ilića i Bogdanovića.


Šverko, Milovanović i Vidmajer

U klasi do 850ccm najbolji je bio Josip Lončar ispred Vlaha, Merlića i Božića, svi u abartima 850

Željko Herceg je ponovo trijumfovao u klasi do 1300ccm, on je na prethodnoj trci bio diskvalifikovan zbog manje kilaže svog escorta ali ovoga puta je bio regularan i relativno lako stigao do pobede. Glavni konkurent mu je bio Atanacković (nsu tt) koji je zauzeo drugu poziciju ispred Kuvalje (fiat 128) , Hora (alfa) i Rudelića (alfa).

Zeljko Herceg




No comments: