Saturday, July 23, 2016

Beranovac 1978.

Iz Beograda automobilisti su se preselili u Kraljevo gde je vožena sedma trka šampionata Jugoslavije. Automobilistima su se na ovoj trci priključili i motociklisti. 
Po lepom vremenu i pred oko 30.000 gledalaca vozači su konačno došli na pravu stazu, dugačku i široku koja je mnogima išla na ruku.
U klasi juniora neprikosnoveni Predrag Aćimić nastavio je sa pobedama i jurišu ka tituli prvaka države. Ovom pobedom prišao je na 8 poena Slavkoviću koji je vodio u generalnom ali na ovoj trci nije uspeo da pobedi pa se zadovoljio drugim mestom a rešavanje pitanja šampiona ostavio za poslednju trku u požegi. Treći je bio Goran Asanović ispred Jurjevića i Klasnića.


trećeplasirani Goran Asanović
Komnenović je još jednom trijumfovao u seniorima, Žurka nije stigao do bodova ali je već imao dobru bodovnu zalihu da sebi dopusti jedan izostanak iz plasmana. Vodila se tesna borba sa poenima za drugo mesto u generalnom plasmanu, nekoliko takmičara je moglo da ugrozi Komnenovića. Drugi u trci bio je Todorović ispred Leničeka, Jankovića i Rikića.

Lučić, Šikloši i Djordjević bio je poredak prve trojice u klasi "kečeva" odnosno klasi do 1150ccm grupe 1.

Atanacković je ponovio rezultat sa drugog Ušća i glatko trijumfovao u Kraljevu u klasi 1150 grupa 2 ispred Vlaha u fiatu 128, Macukića u abartu, Zorana Dragoja u nsu i Kuvalje i Rudelića u fiatima. Urbančić je zbog problema sa autom stigao tek kao deseti.


Atanacković, nsu tt
Janez Urbančić

Gluhak, Vidmajer, Puh, Dačević, Mitrović i Halik činili su poredak na kraju trke klase do 2000ccm. Bodovna razlika izmedju Gluhaka i Vidmajera je bila samo 4 poena posle ove trke pa je i to pitanje šampionske titule ostavljeno za poslednju trku u sezoni.


Gluhak i Vidmajer na prvim startnim pozicijama

Posle pauze od tri Ušća i Kragujevca vozači formule super fau imali su prilike da po četvrti put u sezoni pokažu svoje umeće. Komnenović je slavio i u ovoj trci ispred Šverka, Holjevca, Trninića, Mičića, Tusa i Lazića. Dobrohotov i Milovanović nisu završili trku.


Komnenović, Šverko i Holjevac

No comments: