Saturday, November 12, 2016

Brdska trka Užice 1981.

Po prvi put Titovo Užice bilo je domaćin brdske trke koja je vožena na deonici puta Lunovo selo u dužini od 5320m, to je ujedno bila i šesta odnosno poslednja trka u 1981. godini.
Obzirom da je Filipović postao šampion u klasi do 1150 grupa 2 još na prethodnoj trci na ovoj nije imao potrebe da vozi pa je trku posmatrao iz publike. Najbolji u ovoj klasi bio je Dagmar Šuster ispred Kuvalje, Urbančića i Milovanovića. Zanimljivo je bilo da su vozači ove klase pravili sporija vremena od takmičara grupe 1 pre svega zbog klizave i po malo opasne staze.
U grupi 1 odlučivalo se pitanje šampiona izmedju Vesnića i Komnenovića koj je već "preoteo" titulu na kružnim trkama pobedom u Kraljevu ali je i u Užicu uspeo da trijumfuje i tako postane dvostruki prvak države. Vesnić je obe titule izgubio na poslednjim trkama a do tada je bio vodeći u generalnom plasmanu.

Vesnić i Komnenović
U fićama seniora i juniora šampionske titule su odnela braća Milenković ali najbolji na ovoj trci u klasi seniora bio je Vlada Dubljanin ispred Savića i Milenkovića dok je u juniorima najbrži bio Petar Milenković ispred Cvetića i Hadžića.

braća Milenković


No comments: