Tuesday, August 19, 2014

"Letnja Liga 1" 1981.

Prva trka "letnje lige" a treća u šampionatu Jugoslavije vožena je na beogradskom Ušću u organizaciji ask "Jugoauto".
Jaka konkurencija u četiri klase doprinela je dobrim borbama i držala publiku na nogama.
U klasi fića juniora Boško Marković je ponovio uspeh sa prethodne dve trke i na ušću stigao do treće pobede ispred, Kovačevića, Petra Milenkovića, Pešića, Mladenovića i ostalih.



U seniorima slavio je Ljubiša Milenković koji je startovao sa poslednje pozicije zbog problema sa autom na treningu. Iz kruga u krug se probijao napred da bi od polovine trke zauzeo čelnu poziciju koju je održao do kraja trke. Drugi je bio Prokić ispred Čiče, Milićevića, Paulina i Siljevića. Pavle Komnenović nije startovao u ovoj klasi zbog "neispravnog" lekarskog uverenja.

 Dvadeset takmičara startovalo je u klasi do 1150ccm grupa 1 svi u vozilima marke zastava 101 a na cilj je stiglo samo njih sedmorica. Na čelnoj poziciji su se smenjivali Mišković, Djordjević, Kladarin, Šikloši, Dobrohotov i ostali ali je od druge polovine trke broj takmičara počeo naglo da opada što zbog kvarova što zbog izletanja sa staze.
Pobedu je odneo Djordjević ispred klupskog kolege Šiklošija, iza njih su završili Blanuša, Hunar, Dobrohotov, Slavković i Kadić koji su jedva stigli do cilja sa velikim zaostatkom.

Tihomir Filipović je po treći put u sezoni trijumfovao, drugi je bio Milovanović u fiatu 128, zatim su sledili Vlada Ranković - "Tošin Bunar" u vw polu, Šuster i Urbančić u ritmu, Delmoro u 128ici i dr.

No comments: