Wednesday, September 3, 2014

Zagreb 1974.

Peta trka šampionata Jugoslavije na kružnima stazama vožna je pred zagrebačkom publikom na 2950m dugačkoj uličnoj stazi.
U najslabijoj klasi fića jedno vreme publiku su držali na nogama takmičari zagrebačkog "Dinama", Leniček, Herceg i Lončar vozeći desetak krugova jedan drugom "na braniku", ali najbolji na kraju trke bio je Komnenović ispred Berića i Lončara.

Klase do 850 i 1150ccm zbog malog broja takmičara vozile su zajedno u diviziji. Pobednik prethodne četiri trke Damir Štimac pred domaćom publikom nije uspeo da ponovi uspeh i morao je da se zadovolji drugim mestom iza Kavčića a ispred Vučkovića
U nacionalnoj klasi do 1150ccm borbu su vodili Asanović, Gavrilović i Nadj.
Gavrilovićeva zastava 101 u poslednjoj krivini ostaje bez točka ali uspeva da stigne do cilja i završi kao 3. iza Asanovića i Nadja.

Takmičari crvene zvezde dominirali su klasom do 1000ccm. Trku je poveo Janković ali je ubrzo vodjstvo prepustio Milovanoviću koji je i pobedio ispred klupskog kolege Perovića, obojica u abartima, treći je bio Šogorić u nsu tts. 
Domaći takmičari, Šverko i Holjevac ni ovoga puta nisu imali sreće sa svojim abartima, bila im je to peta nezavršena trka u sezoni.

U klasi do 1300ccm pravo nastupa nisu imali Regvart i Alihodzić zbog incidenta na beogradskom Ušću ali su umesto njih nastupili Lang i Kadić. Kadić je vozio alfu Seada Alihodzića, dok je Lang vozio Regvartovu alfu ali iz prethodne sezone jer je Regvart prešao za volan fiata 128.
Kadić se nije puno navozio sa alfom obzirom da se pokvarila u 4. krugu trke dok je Lang rutinski stigao do cilja i pobede u ovoj klasi. Vidmajer je uspeo da pokvari svoj nsu tt bezuspešno jureći za alfama pa je drugo mesto zauzeo Kavčić sa dosta slabijom zastavom 101 ispred Rojtinića u nsu tt.

U najačoj klasi preko 1300ccm najbolji na startu je bio Nosse ali je trku poveo Štrok u iznajmljenom bmw-u. Vodjstvo nije dugo trajalo pa je zbog kvara na automobilu morao da se zadovolji trećim mestom iza Nosea i Smiljanića takodje u bmw-ima.


No comments: