Tuesday, October 13, 2015

Oslobodjenje Kragujevca 76.

Treća trka šampionata Jugoslavije na kružnim stazama održana je u Kragujevcu u krugu fabrike "Crvena Zastava". Pred oko deset hiljada gledalaca nadmetalo se 76 takmičara podeljenih u 5 klasa.

Berić i Basaraba vodili su glavnu borbu u klasi do 785ccm, Basaraba je zbog jedne greške morao da prepusti pobedu Beriću koji mu je sve vreme vozio "na braniku". Treći kroz cilj prošao je Srba Kimpanov ispred Leničeka, Katunarića, Djaniša i ostalih.


Šikloši, Basaraba, Berić
U klasi do 850ccm najbolji je bio Marino Ivančić u abartu koje je pobegao konkurentima Mujiću i Nekiću u istim automobilima. Daleko iz njih su ostali Lončar, Božić i Kadić.
Četiri abarta 1000 u kojima su se takmičili Šverko, Komnenović, Milovanović i Herceg nisu uspela da izdrže trku do kraja, bar ne u punoj snazi, pa je pobeda pripala Dobrohotovu u nsu tt koji je kroz cilj prošao sa izbušenom gumom. Drugi u klasi 1000ccm bio je Matejić u mini kuperu, Komnenović se sa dosta kašnjenja nekako dovukao do treće pozicije a Milovanović do pete, četvrti je bio Miloradović u fiatu 850. 
Šverko, Milovanović, Komnenović

Vučurović je slavio u klasi do 1150ccm pobedivši Vidica, Šustera i Juranića, svi u automobilima marke zastava 101.


Milivoje Vučurović

U najačoj klasi do 1300ccm Regvart i Atanacković su se borili za prvo mesto. Atanacković je poveo trku ispred Regvarta ali nije mogao da izdrži pritisak do kraja i pogrešio u jednoj od krivina čime je prepustio vodjstvo iskusnom Regvartu u tada neprikosnovenom fiatu 128. Atancković je dosta dobro pripremio svoj nsu tt ali nije bilo dovoljno za pobedu ni ovog puta. Treći kroz cilj prošao je Kaučić u zastavi 101 ispred Živana Malog u nsu tt i Ivana Rojtinića u istom automobilu koji umalo nije izgoreo u poslednjem krugu usled pregrevanja motora.


Drago Regvart fiat 128 sc

Nebojša Atanacković nsu tt

No comments: