Tuesday, October 20, 2015

Slavonska Požega I- 1976.

Slavonska Požega bila je domaćin četvrte trke za šampionat Jugoslavije na kružnim stazama.
Na autodromu Glavica okupilo se oko 30.000 gledalaca. 
U najačoj klasi Regvart je i ovoga puta bio najbolji ostaviviši za sobom dve alfe u kojima su bili Novak i Nosse. Jedan od glavnih rivala Regvartu, Atanacković, ovoga puta nije imao sreće jer je njegov nsu još na treningu ostao bez menjača. Vozači alfi nisu mogli da pridju Regvartovom fiatu, konstantno ih je držao na nekih 12-14 sekundi razlike i tako završio trku. Četvrti u klasi bio je Živan Mali u nsu tt.

Regvart, Novak, Mali
Milavec i Vidic su dan ranije učestvovali na reliju "Mladost" i odmah zatim došli na Glavicu. Treća zastava koje je vožena takodje na ovom reliju pala je u ruke Podboja a predao mu je klupski kolega Krsmanović koji je takodje završio pomenuti reli dan ranije.
Anderj Vidic je uspeo oba dana da osvoji najviše mesto podijuma, pobedio je i na reliju i na kružnoj trci u klasi do 1150ccm. Drugi je bio Milavec ispred Podboja, Hitrog i Vukčevića.

Klase do 850ccm i 1000 vozile su zajedno, najbolji u slabijoj klasi bio je Ivančić a za drugo mesto su se borili Mujić i Kadić koji su imali i jedan kontat na izlasku iz krivine pa je Kadić završio pored staze. Mujiću je pripala druga pozicija dok je treći bio Josipović, svi u abartima 850.
U jačoj kategoriji Paja Komnenović je zabeležio još jednu pobedu ispred Hercega, Vidmajera, Dobrohotova i Milovanovića.
Šverko je poveo trku ali opet nije imao sreće sa motorom svog abarta pa je morao da odustane.

U klasi fića do 785ccm najbolji je bio Leniček pa zatim Katunarić, Kimpanov i Kadrnaka. Favoriti ove klase Basaraba, Berić i Šikloši morali su da se zadovolje nižim pozicijama

Berić i Basaraba
Formule nisu vozile trku zbog obilne kiše a na trenigu se pojavilo šest bolida.

No comments: