Friday, February 1, 2013

Avala 88

Druga trka za šampionat Jugoslavije na brdskim stazama u organizaciji "AMD Rakovica" održana je na Avali.
Takmičenje su otvorili vozači najslabije klase do 785ccm bodovanoj za šampionat Srbije.
Borba se vodila izmedju klupskih kolega iz "AMD Rakovica" Jovanovića i Radojčića u kojoj je uspešniji bio Jovanović sa 3 sekunde boljim vremenom iz obe vožnje.

U klasi do 850ccm za šampionat Jugoslavije najbolji je bio Vitomir Cvetić ispred Miodraga Savića i Željka Kosača.
Cvetić je takodje i postavio novi rekord staze klase do 850ccm već u prvoj vožnji sa vremenom 2:47.563 što je za dve sekunde bolje od dotadašnjeg rekorda.

Najbrži u klasi do 1150ccm grupe N bio je Banjo Marinović iz Herceg Novog sa minimalnom prednošću u odnosu na Brkića i Kunčera koja je iznosila oko 3 desetinke u obe vožnje. Četvrti je bio Tomić sa sekundom zaostatka a peti Josip Matić iz Splita sa kašnjenjem od 4 sekunde u odnosu na pobednika klase.

Željko Banićević dominirao je klasom do 1150ccm grupe A i pobedio Miluna Vesnića koji je imao problema sa karburatorom, treći je bio Djurović ispred Komnenovića a obojica su kasnili za pobednikom preko 9 sekundi što je bio ogroman zaostatak. Banićevićevo ukupno vreme u obe voznje iznosilo je 5:04.372 sto je za više od 4 sekunde bolje od drugoplasiranog. Svi su nastupali u automobilima marke jugo 55.

U najačoj klasi do 1600ccm nije bilo puno takmičara a apsolutni rekord staze postavio je Rajko Vlah u formuli super fau sa vremenom 2:25.612. a kada je reč o automobilima rekord staze je postavio Martin Črtalič iz "donit olimpie" kasneći oko 3 desetinke za Vlahom. Treći o ovoj klasi bio je tanasije Kuvalja ispred Delmora i Vidića.


No comments: