Friday, February 8, 2013

Rodoljub Malenčić

Mnogima verovatno nepoznato ime u svetu automobilizma a neki se možda sećaju tog imena iz sveta fudbala. Rodoljub junior, je sin poznatog golmana, bivšeg igrača FK Vojvodina i FK Jugoslavija i reprezentativca, Rodoljuba Malenčića. Rodjen je u Novom Sadu 1932. godine gde i danas živi.
Novinar i urednik novosadskog "glasa omladine", "dnevnika" itd., pravnik, osnivač kluba "neoplanta" i jedan je od prvih novosadskih reli trkmičara, pored Karlavarisa, Mušickog, Sauera i dr.
 Takmičarsku karijeru započeo krajem 60ih godina prošlog veka na reliju "oslobodjenje Subotice" prvo kao amater a kasnije i ozbiljnije počeo time da se bavi. Nastupao i na raznim novinarskim relijima, ispitima spretnosti i sl.

Sedeo je za volanom fiće, renoa 4, zastave 101 i nsu-a. Bio je jedan od organizatora i direktora "glalax " i "glisantin" relija od 1970-1973. godine.
 1970. godine zajedno sa klubom Neoplanta bio je šampion Srbije u reliju i  23. u pampionatu Jugoslavije. Osvajač mnogih novinarskih relija i značajnih rezultata u automobilskim takmičenjima u Jugoslaviji. tokom 70ih godina.
odlazak na Yu reli 1969.
"zimski reli" 1971





No comments: