Sunday, August 18, 2013

Reli "Beograd-Bar 74."

1974. godine četvrti put po redu u organizaciji ask "Crvena Zvezda" odžran je reli od Beograda do Bara ukupne dužine 813km.
Po tradiciji opet je bilo malo takmičara, svega 29 od kojih je samo 14 stiglo do cilja a nekima od odustalih posada je ovaj reli bio od značaja za generalni plasman u šampionatu Jugoslavije.
Sead Alihodžić posle kazne koju je zaradio na kružnim trkama krenuo je u reli takmičenja i kao fabrički vozač sarajevskog "TAS-a" nastupao za volanom odlično pripremljene volksvagen bube u klasi preko 1300ccm.

Na prethodnim relijima u sezoni dominirao Aleš Pušnik na renou 12 gordini sa tri pobede ali ovoga puta mu to nije pošlo za rukom jer je morao da odustane na Tari a Alihodžića ovoga puta sitni kvarovi nisu odvojili od pobede.
Drugi je bio Slobodan Milošević u eskortu ispred Antona Železnika u renou 12.

U klasi do 1300ccm do cilja su stigli samo Branko Nadj i Marjan Kaučić u zastavama 101.
Jovica Paliković je pravo sa "Tour dEurope" relija stigao i na ovo takmičenje ali izgleda da je njegova zastava odradila svoje na tom maratonskom reliju pa je ovoga puta odustao već na Divčibarama zbog kvara na motoru.
Branko Nadj je ovom pobedom osvojio šampionsku titulu u klasi do 1300ccm.

Jedna škoda protiv dve zastave borila se u klasi do 1150ccm. Miodrag Živanović ipak nije uspeo da svoju škodu dovede do maksimuma u pripremi kako bi parirala zastavama Arsića i Kadića tako da je morao da se zadovolji trećim mestom iza Fadila Kadića i pobednika Momira Arsića ali uspeva da zadrži prednost u generalnom poretku klase sa 2 boda više ispred drugoplasiranog.

U nacionalnoj klasi do 785ccm pobedio je Slobodan Podboj i stekao najviše šansi za osvajanje titule prvaka. Do ovog relija imao je isti broj bodova kao Vladimir Dragosavac koji je morao da odustane zbog otpadanja zadnjeg točka. Drugi je završio Ivan Matošević ispred Čalića i Brajkova.
U generalnom plasmanu najbolji je bio Alihodžić ispred Miloševića i Nadja.

Fadil Kadić


No comments: