Tuesday, December 17, 2013

"Oslobodjenje Kragujevca 79."

Četvrta trka u prvenstvu Jugoslavije vožena je na produženoj stazi u krugu fabrike "Crvena Zastava" iz Kragujevca.
U klasi do 785ccm junior pojavilo se 25 vozača koji su vozili 15 krugova, najbolji je bio Tihomir Aćimić ali je posle trke dobio kaznu od 1 minut na konačno vreme zbog preranog starta što ga je "bacilo" na 4. poziciju a pobedu je preuzeo Marković iz "jugoauta" ispred Jovanovića i Bojovića.

fića Darka Otenhajmera
 U seniorima još jedan od Aćimića je bio najbrži na kraju trke ali njemu ta pozicija nije oduzeta kao njegovom mladjem bratu tako da je Predrag zasluženo trijumfovao ispred Milenkovića i Aleksandra Šiklošija a tu su još bili i Janković, Miljković i Žurka. Posle trke je uložen prigovor na ispravnost vozila Milenkovića, Aćimića i Sekulića gde je samo Sekulić diskvalifikovan zbog  "okrenutog" gibnja na svom fići dok su ostala dvojica bili "čisti".
Šikloši i Žurka(br.1)

Šikloši i Matošević

Milovan Aćimić je ubedljivo trijumfovao u klasi "kečeva" sa 7 sekundi prednosti ispred Dobrohotova i 11 ispred Šiklošija, za njima su trku završili još i Filipović, Veselinović, Ivanović, Vukčević i dr.
Jožef Šikloši
 Trka klase do 1150ccm grupa 2 bila je puna preokreta i neizvesnosti. Trku je poveo Atanacković ali je posle par krugova zbog problema sa motorom njegovog nsu-a morao da odsutane, do tada ga je u stopu pratio Janez Urbančić u fiatu 128 sc. Djani Šverko je takodje bio u samom vrhu i odlično je vozio svog abarta ali je zbog pucanja pneumatika završio tek na 7. mestu.
Djani Šverko
 Konačni poredak na kraju trke u ovoj klasi bio je Urbančić, Milavec, Zoran Dragoj, Milovanović, Rudelić, Marinković, svi u vozilima fiat 128 i nsu.

U najačoj klasi do 2000ccm pojavilo se samo četiri takmičara tako da ta klasa nije bodovana, pobedio je Vidmajer ispred Gluhaka koji je bio vidno razočaran situacijom u ovoj klasi i počeo da razmislja o završetku svoje trkačke karijere na kraju sezone. Treći je bio Ratko Djokić, svi u vozilima ford eskort 200 rs.

No comments: