Saturday, November 1, 2014

"Letnja liga 2" 1981.

U organizaciji auto kluba "Akademac" iz Beograda pred oko 10.000 gledalaca održana je četvrta kružna trka za prvenstvo Jugoslavije a druga na beogradskom Ušću.

U klasi fića juniora Boško Marković bio je nedostižan za konkurente i četvrti put trijumfovao. Drugi je bio Goran Bursać ispred Petra Milenkovića, Vitomira Cvetića, Vlade Kovačevića, Mladenovića i ostalih.
 U seniorima pobedu odnosi Jožef Šikloši ispred Milićevića, Bećara i Ljubiše Milenkovića. 
Šiklošija i Milenković je samo bod razlike delio u generalnom plasmanu.

Branko Zorman bio je najbolji u klasi do 1150 grupa 1, popularnih kečeva. Žestoka borba vodila se izmedju njega i Vesnića, smenjivali su se na prvoj poziciji dok Vesnić nije pogrešio u krivini kod boksa što je Zormanu dalo veću prednost koju je odžao do cilja. Iza njih dvojice završili su Blanuša, Komnenović, A.Šikloši, Veselinović, i dr.

Klasom do 1150ccm grupa 2 tokom cezone dominirao je Filipović ali je na ovoj trci iznenadio Drago Macukić koji je pobedio u rentiranom fiat ritmu. Šuster takodje sa fiat ritmom imao je najbolje vreme na treningu ali je Macukić još od starta poveo trku i vodjstvo držao do kraja. Filipović je uspeo da prati Macukića dok motor njegovog vw pola nije posustao pa je trku završio pre kraja.
Milovanović i Urbančić vodili su borbu a treće mesto kao i Šuster i Regvart za peto dok je drugu poziciju posle odustajanja Filipovića zauzeo Kuvalja takodje u vw polu.
Poredak na kraju trke bio je Macukić (fiat ritmo), Kuvalja (vw polo), Milovanović (fiat 128), Urbančić (fiat ritmo), Šuster (fiat ritmo), Regvart (ford fiesta), Delmoro, Bauman, itd.

fiat ritmo pobednika Macukića

No comments: