Wednesday, November 19, 2014

"Letnja Liga 3" 1981.

Poslednju trku "Letnje lige" u organizaciji amsd " Beograd" pratilo je oko 10.000 gledalaca.
Neočekivana i žestoka borba vodila se u klasi fića juniora izmedju Markovića, Kovačevića i Bursaća. Uz dosta guranja i preticanja najbolje se snašao Kovačević koji je pobedio ispred Markovića, Bursaća, Ilića i Cvetića. Posle trke sudije su dodelile i opomene trojici prvoplasiranih zbog medjusobnog guranja i udaranja na stazi.
Senad Bećar je bio najbolji u klasi seniora ispred J. Šiklošija i Prokića koji je bez ijedne pobede imao najviše bodova na sve tri trke "Letnje lige" pa je time i postao pobednik ove lige.
U klasi do 1150ccm grupa 1 najbolji je bio Pavle Komnenović koji je prethodnu trku pauzirao ali je na ovoj dao sve od sebe i pobedio sa velikom prednošću u odnosu na Aleksandra Šiklošija, Vesnića, Blanuše i drugih.
Pavle Komnenović
U grupi 2 opet je trijumfovao Macukic sa fiat ritmom ali njegovo slavlje nije dugo trajalo obzirom da je Kuvalja uložio prigovor na Macukićev auto.
Komisija je posle trke "otvorila" motor fiat ritma koji je pokazao veću zapreminu od dozvoljene i samim tim Macukiću su brisani bodovi sa ove i prethodne trke.
Poredak u ovoj klasi poresle diskvalifikacije Macukića bio je Milovanović, Regvart, Šuster, Kuvalja, Delmoro, itd.


No comments: