Tuesday, April 26, 2016

Požega II 1980.

U organizaciji AMD "Slavko Rončević" povodom dana oslobodjenja Slavonske Požege održana je druga trka na autodromu Glavica a inače šesta trka u šampionatu Jugoslavije na kružnim stazama za 1980. godinu
Nastupila su 132 takmičara u 5 klasa, na trenigu se vozilo po suvom ali su kiša i jak vetar pokvarili trke.

U najslabijoj klasi fića juniora, Aleksandru Miloševiću je drugo mesto u trci garantovalo titulu prvaka tako da je sigurnom vožnjom završio iza Darka Otenhajmera a ispred Tihomira Aćimića i Gorana Bursaća i tako pre kraja sezone postao prvak klase do 785cc juniori.
U klasi seniora Predrag Aćimić i Senad Bećar ostali su bez važnih poena a pobednik trke bio je prošlogodišnji prvak Slavko Milošević ispred Božića, Milenkovića, Juričića i ostalih.

Poredak u klasi do 1150ccm grupa 1 bio je Milovan Aćimić, Aračić, Ranković, Djordjević, Lončar i Filipović. Posle trke Filipović je uložio prigovor na ispravnost vozila svih trkmičara koji su završili ispred njega ali je i njegov automobil bio predmet prigovora od strane pobednika trke Aćimića tako da su svi automobili "plombirani" i prebačeni u institut "ZCZ" na detaljnu proveru. Posle trke drugoplasirani Aračić je diskvalifikovan zbog nesportske vožnje tako da su njegovi poeni sa ove trke brisani.

Drago Regvart zabeležio je treću uzastopnu pobedu u klasi do 1150ccm grupa 2. Iza njega su završili Žurka, Šuster, Milavec, Rudelić, Milovanović, Delmoro i ostali.
Šuster i Regvart

U najačoj klasi automobila do 2000ccm grupa 1 Macukić je ostvario još jednu pobedu ispred Kadića, Durlena, Dačevića, Bogdanovića i ostalih, uglavnom u automobilima ford escort i bmw. 

U klasi formula najbrži je bio Miro finžgar koji je postavio i novi rekord staze vozeći prosečnom brzinom od 194km/h. Iza njega trku su završili Kuvalja, Vlah, Jerančić i Tomlje dok je favorit Slavković odustao na početku trke zbog problema sa gumama tako da je pitanje šampiona u ovoj klsi ostalo da se reši na poslednjoj trci izmedju Slavkovića i Kuvalje

No comments: