Sunday, April 10, 2016

Nagrada Kraljeva 76.

Peta trka prvenstva Jugoslavije na kružnima stazama vožena je na autodromu Beranovac kod Kraljeva pred oko 40.000 gledalaca.
U klasi do 785ccm posle četiri trke čak šest takmičara pretenduje na prvo mesto u generalnom plasmanu. Naizvesnost u ovoj klasi donosi i bodovanje jer se samo u ovoj klasi boduje čak 10 pozicija pa jedno odustajanje sa trke mnogo može da košta kad je plasman u pitanju.
Vodeći u generalnom Jovo Berić nije imao sreće na ovoj trci zbog kvara u prvom krugu. Šikloši, Basaraba i Kadrnka su se izdvojili iz kolone i krenuli u svoju medjusobnu borbu a iz nje kao pobednik izlazi Šikloši ispred Basarabe, Franića, Kadrnke, Leničeka i Djaniša.

U klasi do 1150ccm slavio je Miki Živanović, drugi je bio Vidic ispred Vučurovića, Hitrog i Milaveca.


Marino Ivančić je nastavio da redja prva mesta pa se i u Kraljevu popeo na najviši stepenik podijuma u klasi do 850ccm. Ovom inače četvrtom pobedom u sezoni osvojio je i šampionsku titulu za 1976. godinu.
Marino Ivančić abarth 850 tc
Ivančićev abart ne samo da je bio brz već i izuzetno pouzdan sto se ne bi moglo reći za automobile njegovih kolega. Drugi na trci je bio Josipović ispred Mujića, Merlića, Božića i Miloševskog.
U klasi do 1000ccm za volanom abarta pojavio se ovog puta samo Željko Herceg pa mu nije bilo mnogo teško da stigne do pobede obzirom da mu je jedini pravi konkurent bio Vidmajer u nesto slabijem nsu-u tt. Treci je kroz cilj prošao Dobrohotov takodje u nsu ispred Matijevića, Bugarčića i Miloradovića.
Macukić i Vidmajer
U najačoj klasi pored Regvarta izdvajali su se Nosse i Novak u alfama kao glavni pretendenti na pobedu. Tako je i bilo, Regvart je posle nekoliko krugova zbog problema na svom fiatu morao da svrati do boksa i vodeću poziciju prepusti Miroslavu Nosseu koji je napravio solidnu razliku ispred Novaka. Videvši da ima prednost odlučio je da malo prištedi svoju alfu ali to se ispostavilo kao velika greška jer je Novak pojačao tempo i ubrzo stigao Nossea koji je napravio jednu grešku i završio pored staze. Regvart se u medjuvremenu vratio u trku ali je opet morao da stane tako da nije ni završio trku. Konačni poredak na kraju bio je Novak (alfa 1300 gtaj), Atanacković (nsu tt), Jevdžić (alfa 1300 gtaj), Rudelić (alfa 1300 gtaj), Asanović (fiat 128), Ilić (fiat128)

No comments: