Monday, December 10, 2012

4. zimski reli

11. februara 1972 godine startovao je 4. zimski reli u organizaciji AMD "Titovo Užice" kojim je otvorena nova trkačka sezona.
od 123 prijavljene posade na startu su se pojavile 85.
Reli se sastojao iz deset etapa ukupne dužine 1584km, brziniski ispiti su vozeni na relaciji Bajina Bašta -Tara u dužini od 16km.
Novitet u ovoj sezoni je uvodjenje klase do 1150ccm u kojoj se zastava i škoda pojavljuju sa novim vozilima spremnim za ovo takmičenje. Ispred kluba "Akademac" sa novo pripremljenim zastavama 101 na reliju se pojavljuju Miodrag Živanović, Branko Nadj, Nestor Milanov i Milutin Gavrilović.
Zastupnik škode firma Balkanija je spemila tri škode 110 koje doduše nisu bile vrhunske reli sprave ali ipak dovljno dobre da se nose sa konkurencijom.
Jovica Paliković se takodje pojavljuje sa novim autom, ostaje veran reno gordiniju ali posle zadnje vuče i dobro poznate 8ice u ovoj sezoni Jovica nastupa za volanom renoa 12 sa kojim odmah beleži odlične rezultate na brzincima. Svoj prošlogodišnji rezultat obara već na prvom brzincu za 7 sekundi.

Favoriti Felež, Vidic i Dragin se nisu pojavili na ovom reliju zbog finansijskih razloga.
U najjačoj klasi Gluhak postavlja najbolje vreme ali ipak lošije nego prošle godine, iza njega su Širenberg i Horvat u bmw-ima 2002.
Drago Zanta je bio najbolji u klasi do 1300ccm sa nsu tt-om, a u klasi do 1150 Fadil Kadić takodje sa nsu-om ispred Živanovića u zastavi 101.

No comments: