Wednesday, December 12, 2012

"Nagrada Kraljeva" 1989

Na stazi "Beranovac" kod Kraljeva vožena je šesta trka šampionata na kružnim stazama.
U istom terminu trebalo je da se vozi i motorciklistička trka ali su motorciklisti otkazali učešce na ovoj trci pa su pred nekoliko hiljada gledalaca nastupili samo naši automobilisti u četiri klase.
U klasi do 850ccm popularnim fićama pojavilo se 14 takmičara. Najbolje startno vreme imao je Pavle Komnenović koji je pauzirao prethodne tri trke jer je bio kažnjen zbog neregularnosti svog automobila. Komnenović je poveo trku ali u osmom krugu zbog problema sa menjačem popularni Paja je morao je da odustane a vodeću poziciju i pobedu na kraju uzima njegov klubski kolega Velimir Jovanović.
Borba za drugo mesto se vodila izmedju Otenhajmera, Narodovića, Nikolića i Milenkovića. Na kraju Narodović uzima drugo mesto ispred Stanimira Milenkovića.
fića Velimira Jovanovića
 U klasi 1150ccm grupa N prvi je startovao Miodrag Djelmaš ispred Stevanovića i Banića. oZoran Stevanović odustaje u drugom krugu zbog kvara na menjaču. Posle 12 krugova pobedu odnosi Miodrag Djlemaš ispred Dragana Banića i Franje Kunčera.

 Klase 1150 grupa A i 1300 vožene su zajedno. Komnenović koji je posle kvara manječa na fići dao sve od sebe da pobedi sa jugom. Odličonom vožnjom stiže do pobede u klasi 1150 gr.A sve vreme jureći za vozačima klase do 1300ccm. Drugi je bio Milun Vesnić ispred Predraga Milićevića.
U klasi do 1300ccm trku je poveo Dagmar Šuster ispred Pjera Filipija ali je Filipi ubrzo prešao u vodjstvo i pobedio ispred Šustera i Božića vozeći prosečnom brzinom 138,4 km/h
Komnenović i Šuster u prvom startnom redu

No comments: