Friday, December 21, 2012

"1000 km Beograda"

U organizaciji "AMTK Beograd" ovim relijem je 1969. godine završena još jedna trkačka sezona šampionata Jugoslavije.
Reli je trajao dva dana, voženo je 800 kilometara kroz Vojvodinu i užu Srbiju i nekoliko brzinskih ispita a 71 takmičar je uzeo učešće na ovom takmičenju.
Prvi deo relija završilo je 48 vozača. Jedan od favorita, Goran Štrok je  odustao posle brzinca koji je vožen na Avali zbog kvara na bmw-u a Djani Šverko je diskvalifikovan za vreme brzinca na Kosmaju. Jovica Paliković se najbojle snašao u prvom delu relija i vodio u generalnom plasmanu. 
Inače reno tim je ovde nastupio sa tri takmičara, Palikovićem, Gluhakom i  Pušnikom, sva trojica u renoima 8 gordini.
Aleš Pušnik R8 godini
 Drugi deo relija se završavao na beogradskom ušću, tu se odlučivao pobednik po klasama i u generali.
Prvo su startovali vozači klase do 1000cc, gde se na startu najbolje snašao Darko Vlahović u nsu-u tts ali ga Branislav Bošković ubrzo prelazi i pobedjuje na tom brzincu, Marjan Kulundžić je bio treći
U genralnom plasmanu klase do 1000ccm  poredak je na kraju relija bio: Vlahović, Bošković i Kulundžić, sva trojica u automobilima nsu tts.
U klasi do 1300ccm samo je bilo pitanje koji od renoovih vozača će zauzeti koju poziciju. Paliković je imao problem sa autom pa je ovaj brzinac završio na 4. mestu što nije bilo dovoljno za pobedu koju odnosi Gluhak koji ne samo da je pobedio u klasi već i u generalnom plasmanu ispred daleko jačih bmw-a 2002, treći u klasi do 1300 je bio Pušnik.
Najača klasa je imala nekoliko bmw-a 2002 a najbolja je bla posada Damjanović-Širenberg ispred Vrhoveca i Ugrinovića, sva trojica u bmw-ima. 



1 comment:

Marko said...

stara dobra vremena